Ero sivun ”Araminta” versioiden välillä

Nimiwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
(5 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
<i>Araminta</i> on neljän suomalaisnaisen etunimi: tapaukset ovat vuosilta 1909, 1953, 1980 ja 2007. Versio <i>Aramintha</i> on ollut nimenä yhdellä.
<i>Araminta</i> on ollut neljän suomalaisnaisen etunimi: tapaukset ovat vuosilta 1909, 1953, 1980 ja 2007. Versio <i>Aramintha</i> on ollut nimenä yhdellä.


Pitkänä prinsessatyyppisenä nimenä <i>Araminta</i> on ollut yläluokkaisten brittien suosiossa 1600-luvulta alkaen. Kirjallinen ensiesiintymä on William Congreven komediasta <i>The Old Bachelor</i> (1693). Nimen syntyhistoria on kuitenkin epäselvä; sitä arvellaan <i>Arabellan</i> ja <i>Amintan</i> muuntumaksi. Jotkin lähteet mainitsevat <i>Aramintan</i> heprealaiseksi nimeksi; tällöin merkitys olisi "korkea, korkealentoinen".
Pitkänä prinsessatyyppisenä nimenä <i>Araminta</i> on ollut yläluokkaisten brittien suosiossa 1600-luvulta alkaen. Kirjallinen ensiesiintymä on William Congreven komediasta <i>The Old Bachelor</i> (1693). Nimen syntyhistoria on nykyään epäselvä; sitä arvellaan <i>Arabellan</i> ja <i>Amintan</i> muuntumaksi. Jotkin lähteet mainitsevat <i>Aramintan</i> heprealaiseksi nimeksi; tällöin merkitys olisi "korkea, korkealentoinen". Lyhentymä <i>Minta</i> on meillä nimenä 28:lla.


2000-lukulaiset yhdistävät <i>Aramintan</i> Harry Potteriin. Kirjasarjassa Araminta Meliflua on Sirius Mustan äidin serkku, joka halusi laillistaa jästinmetsästyksen.
2000-lukulaiset yhdistävät <i>Aramintan</i> Harry Potteriin. Kirjasarjassa Araminta Meliflua on Sirius Mustan äidin serkku, joka halusi laillistaa jästinmetsästyksen.


Samanoloinen <i>Amarantha</i> on alkuaan kasvikuntaan liittyvä kreikkalainen nimi, joka juontuu sanasta 'αμαραντος', amarantos, "ainavihanta". Suomessa ei ole rekisteröity yhtään <i>Amaranthaa</i> tai <i>Amarantaa</i>.
Samanoloinen <i>Amarantha</i> on alkuaan kasvikuntaan liittyvä kreikkalainen nimi, joka juontuu sanasta 'αμαραντος', amarantos, "ainavihanta". Amarantti on pienijyväistä viljaa, mm. muinaisten atsteekkien muonaa ja nykyäänkin luontaiskaupoista saatavaa lisuketta. Suomessa ei ole rekisteröity yhtään <i>Amaranthaa</i> tai <i>Amarantaa</i>.



(REA LEHTONEN 29.8.2009)
(REA LEHTONEN 29.8.2009)

Nykyinen versio 7. maaliskuuta 2011 kello 11.55

Araminta on ollut neljän suomalaisnaisen etunimi: tapaukset ovat vuosilta 1909, 1953, 1980 ja 2007. Versio Aramintha on ollut nimenä yhdellä.

Pitkänä prinsessatyyppisenä nimenä Araminta on ollut yläluokkaisten brittien suosiossa 1600-luvulta alkaen. Kirjallinen ensiesiintymä on William Congreven komediasta The Old Bachelor (1693). Nimen syntyhistoria on nykyään epäselvä; sitä arvellaan Arabellan ja Amintan muuntumaksi. Jotkin lähteet mainitsevat Aramintan heprealaiseksi nimeksi; tällöin merkitys olisi "korkea, korkealentoinen". Lyhentymä Minta on meillä nimenä 28:lla.

2000-lukulaiset yhdistävät Aramintan Harry Potteriin. Kirjasarjassa Araminta Meliflua on Sirius Mustan äidin serkku, joka halusi laillistaa jästinmetsästyksen.

Samanoloinen Amarantha on alkuaan kasvikuntaan liittyvä kreikkalainen nimi, joka juontuu sanasta 'αμαραντος', amarantos, "ainavihanta". Amarantti on pienijyväistä viljaa, mm. muinaisten atsteekkien muonaa ja nykyäänkin luontaiskaupoista saatavaa lisuketta. Suomessa ei ole rekisteröity yhtään Amaranthaa tai Amarantaa.


(REA LEHTONEN 29.8.2009)